Yoga Alfa Balans

CLAIRE

Sinds 1-7-2017 ben ik de eigenaar van Alfa Balans Yoga & Yoga Therapie. Hatha, Vinyasa, Yin Yang en Yin yoga docent. Nu volg ik de opleiding voor Restorative yoga.

Het mooie aan yoga les geven, is dat ik jou iets mee kan geven van het mooie dat yoga mij biedt. We zijn respectvol naar elkaar en de zaal is een veilige ruimte voor rust en ontspanning.

Ik vind het belangrijk dat jij je goed voelt tijdens de les. Soms geef ik een rustige les en soms is de les wat pittiger, ga nooit over jouw grenzen heen. Jij bent de enige die voelt wat jij voelt.

Tijdens mijn verblijf als expat in Singapore heb ik de Yoga Teacher Training van Shades of Yoga in Ubud, Bali afgerond. Terug in Singapore eind 2016 ben ik meteen les gaan geven in de prachtige Botanische tuin in Singapore en heb gelijktijdig de vervolgopleiding voor Yoga Therapie gevolgd bij Vyasa in Singapore.
Yoga inzetten als therapie; dus om een aandoening te helpen genezen. Rust in je hoofd en een sterk en flexibel lichaam maken je gezond en gelukkig.

In oktober 2019 ben ik bij Vyasa in Bangelore (India) geweest. Dit is het moederbedrijf van Vyasa Singapore. Dit is een opleidingsinstituut voor yogadocenten en een universiteit: de eerste Yoga universiteit in India, waar veel onderzoek wordt gedaan naar de effecten van yoga op de mind en daardoor op het lichaam. Studies worden hier gedaan, dus wetenschappelijk onderzoek en de resultaten zijn zo goed dat er in juli 2020 ook een universiteit in Los Angeles (USA) is geopend.

Uit eigen ervaring weet ik dat yoga echt helpt, maar het is altijd fijn als het door onderzoek ook daadwerkelijk aangetoond wordt. Nu is het natuurlijk altijd lastig om meetbaar onderzoek te doen naar hoe iemand zich voelt. Het is algemeen bekend dat als je ergens in gelooft, dat het ook beter werkt. Zelfs voor de sceptische mensen kan yoga helpen om beter met veranderingen om te gaan, te voelen hoe het met ze gaat en datgene te accepteren waar je geen invloed op hebt.

De energie die je geeft, krijg je namelijk ook weer terug, dus houd je bezig met positieve zaken.

Karin heeft de opleiding integrale yoga gevolgd en geeft Hatha Slow les elke dinsdagavond.

Als bezige bij en actieve en beweeglijke (en lenige) dame weet ze hoe belangrijk het is om juist rust te brengen in de beweging zodat er ook rust ontstaat in het hoofd. Dit brengt ze op een mooie zachte manier over, in de les werk je hard met alle aandacht voor jezelf.

Marissa heeft de opleiding voor Hatha, Vinyasa, Yin en Restorative yoga gevolgd en volgt nu de opleiding voor zwangerschapsyoga. Marissa verzorgt elke week de Restorative yoga les op dinsdagochtend. Juist de rustige vorm van yoga was voor Marissa een uitdaging en daarin schuilt nu juist de kracht: waar de grootste uitdaging is, kun jij ook het meeste groeien.

Ze weet nu dat deze vorm van yogales voor haar heel veel brengt en kan dat daarom zo goed aan de deelnemers overbrengen.

Yvonne heeft de opleiding voor Yin yoga gevolgd en geeft elke een week Yin yoga les op donderdagochtend. Bovendien verzorgt Yvonne mooie klankschaalconcerten voor fijne ontspanning en ze is ook nog ademcoach, dus met ademsessies nodigt ze jou uit om oude spanningen los te laten. Laat de energie maar stromen!

Zoek het positieve dat aanwezig is in elke situatie en kijk daar naar, geef jezelf een glimlach en:

Kom in Balans met Yoga!